DEBATT

Tix og mobbing

Jeg vil takke deg, Tix

I første klasse stanget jeg en medelev ned fra benken. Han var skolens skumleste.

SKAMMER MEG: Denne volden i meg selv har alltid vært vanskelig å akseptere, alle mine nære har fått se den. Jeg skammer meg sånn, skriver Iselin Shumba. Foto: Øyvind Eide
SKAMMER MEG: Denne volden i meg selv har alltid vært vanskelig å akseptere, alle mine nære har fått se den. Jeg skammer meg sånn, skriver Iselin Shumba. Foto: Øyvind Eide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære TIX,

Jeg heter Iselin Shumba og er nesten like rar som deg. Barn i Norge kjenner meg som bolledama i Snøfall, Hjerterud, og de voksne som har skrapt seg selv sammen og sett Nrk-serien «Livstid», kjenner meg som den råtøffe politidama Ayla. Jeg er skuespiller.

Jeg skriver bare for å takke deg TIX.

Jeg ble mye mobbet som barn.

På grunn av hudfargen min. Den har en fantastisk gyllenbrun glød. Til og med bestevenninna mi sa at jeg liknet på bæsjen hennes. Jeg bare smilte og lo. Også tok jeg igjen på slåss-benken i skolegården. Det var en benk hvor du gikk opp, en og en fra hver kant. Den som gikk i bakken, måtte spise skammen. Alt var lov. I første klasse stanget jeg en medelev i femte klasse ned fra benken, han var skolens skumleste, i magen. Alle løp når han klikka.

Men jeg stanget han rett ned, i solar pleksus.

Han krøp ned fra benken og jeg var livredd for at jeg hadde drept ham, så jeg sto liksom opp for meg selv da. Medeleven smilte mens han fikk tilbake pusten. Kanskje han ikke var så farlig likevel?

Banka en anna fyr og.

Men denne volden i meg selv har alltid vært vanskelig å akseptere, alle mine nære har fått se den. Jeg skammer meg sånn. Men jeg må lære meg å eie den, før jeg kan tøyle den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer