KOMMENTARER

Jordskjelvet i Jordans kongehus

En prins i husarrest og full pressesensur. Kong Abdullah 2 er i hardt vær.

JORDANSK IDYLL: Kong Abdullah og dronning Rania i 2016, under 100-årsmarkeringen av den arabiske oppstanden mot Det osmanske riket. Arkivfoto: Richard Gardner/Rex /NTB Scanpix
JORDANSK IDYLL: Kong Abdullah og dronning Rania i 2016, under 100-årsmarkeringen av den arabiske oppstanden mot Det osmanske riket. Arkivfoto: Richard Gardner/Rex /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Har jordanske myndigheter avdekket et forsøk på statskupp, ledet av kong Abdullah 2s halvbror prins Hamzah? Har dette i så fall vært et nasjonalt prosjekt, eller er andre arabiske land som Saudi-Arabia involvert? Er dette bare et spill for galleriet? Vil den endelige sannheten noen gang komme fram?

Spørsmålene er mange, og de ble ikke færre da prins Hamzah seint mandag kveld sendte ut en erklæring om at han støttet lojalt opp om kong Abdullah og den jordanske grunnloven.

Ett er sikkert: Jordans populære prins Hamzah sitter i en slags husarrest, mens flere andre er fengslet.

Dramatikken startet da jordanske sikkerhetsstyrker lørdag kveld arresterte minst seksten personer, mistenkt for å «underminere» og «destabilisere» Jordans sikkerhet og for å stå bak et «ondsinnet komplott». Blant dem var prins Hamzah, hans kontorsjef, palassjef og flere livvakter. Prinsen beskyldes også for å ha alliert seg med flere jordanske stammeledere og «utenlandsk etterretning».

Misnøyen i Jordan har ulmet lenge. Økonomien skranter, og Covid 19-pandemien er blitt stadig dårligere håndtert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer