DEBATT

Nettvett

Kall meg ikke rasshøl

Gir jeg barna mine god nok oppdragelse?

BEKLYMRET: Jeg er lei av å sitte ved skjermen og lese tekster som får meg til å bekymre meg over om jeg tar riktige avgjørelser. Gir jeg barna mine god nok oppdragelse, spør innsenderen. Foto: Shutterstock/NTB
BEKLYMRET: Jeg er lei av å sitte ved skjermen og lese tekster som får meg til å bekymre meg over om jeg tar riktige avgjørelser. Gir jeg barna mine god nok oppdragelse, spør innsenderen. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg har vokst opp som en snill pike. Jeg hadde gode venner og en mor som var stolt for hver gang hun fikk høre fra andre foreldre om at jeg var et vidunderlig barn. Jeg takket alltid for maten. Jeg takket om jeg fikk hjelp med lekser. Jeg takket når naboen fikset mer luft i sykkeldekkene mine. Jeg var ikke et «rasshøl».

Da jeg vokste opp var det heller ikke et eneste barn jeg var sammen med som var «rasshøl». Det ordet brukte vi ikke. «Rasshøl» var bare et stygt ord for rumpehull.

Nå får jeg inntrykk av at altfor mange er rasshøl. Tenk så mange barn som har blitt «rumpehull», til tross for at de takker for maten eller for at noen fyller luft i sykkeldekkene.

De er «rasshøl» fordi de «henger på senteret», fordi de roper «fitte» til kamerater for å få oppmerksomhet. «Fitte» er forresten et annet ord for «jentetiss». Ingen jeg vokste opp med var «fitter». Det hadde tatt seg ut om de plutselig skulle ha gått fra å være barn, så ungdom, for så å bli et kjønnsorgan?

På Facebook kan jeg jevnlig se innlegg som er skrevet at voksne mennesker, som omhandler barn og ungdom. De berømte «rasshølene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer