KOMMENTARER

Bertheussen:

Kan få historisk streng dom

Et beroligende grundig politiarbeid har ført Bertheussen-saken til retten.

PÅSTANDEN ER TO ÅRS FENGSEL: Bare islamisten Mohyeldeen Mohammad er dømt til strengere straff etter den alvorlige straffelovens §115, som Laila Bertheussen står tiltalt for. Tegning: Fedor Sapegin / Dagbladet
PÅSTANDEN ER TO ÅRS FENGSEL: Bare islamisten Mohyeldeen Mohammad er dømt til strengere straff etter den alvorlige straffelovens §115, som Laila Bertheussen står tiltalt for. Tegning: Fedor Sapegin / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken er ingen politiskandale. Heldigvis. Det var riktig og viktig å ta Laila Bertheussen til retten, og det er ingen grunn til å tro på konspirasjonsteorier om politiske eller personlige motiver bak avgjørelsen fra Riksadvokaten. Uansett om retten finner henne skyldig eller ikke: Rettssaken og etterforskningen som ledet fram til den, har vært usedvanlig profesjonelt gjennomført.

Det er historisk at en justisministers bolig ransakes. At hans samboer tiltales. Aldri før har et norsk teaterstykke blitt så hardt angrepet politisk eller fått så store konsekvenser – med et mulig unntak for opprettelsen av KrF etter «Guds grønne enger» i 1933.

Den alvorlige tiltalen mot Laila Bertheussen krever i seg selv en grundig etterforskning. Norge har mistet en justisminister, og hans samboer står tiltalt for angrep mot selve demokratiet. En friteatergruppe er utsatt for falske anklager, og de involverte er blitt truet, politisk angrepet, og et teater forsøkt fratatt støtte. Tre framtredende politikere er utsatt for alvorlige trusler. To av dem har fortalt i retten om hvordan dette endret livene deres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer