LEDER

Kan gå videre

Ropstads erkjennelse skaper rom for endring.

INNRØMMER ALT: Ropstad viser hvordan anger ser ut. Og han går lenger enn noen gang før i å innrømme hva han faktisk gjorde. Foto: Lise Åserud / NTB
INNRØMMER ALT: Ropstad viser hvordan anger ser ut. Og han går lenger enn noen gang før i å innrømme hva han faktisk gjorde. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

I et sterkt intervju med pastor Egil Svartdahl demonstrerer Kjell Ingolf Ropstad hvordan toppolitikere bør håndtere egne feil. Ropstad slår fast at han i dag mener at det var helt riktig å gå av som både statsråd og KrF-leder. Han viser hvordan anger ser ut. Og han går lenger enn noen gang før i å innrømme hva han faktisk gjorde:

– Som politiker … så privilegert – og likevel å ønske å utnytte enda bedre disse ordningene og virkelig få tynt ut … Det burde jeg ikke gjort, sier Ropstad til Svartdahl.

Intervjuet ligger på pastorens kanal Plussprat på You Tube, og Ropstad utdyper der at han var en av landets aller mektigste, og burde vært et forbilde.

Innrømmelsene står i kontrast til hvordan Ropstad i tida rundt høstens stortingsvalg ble drevet fra skanse til skanse av Aftenpostens avsløringer - av hvordan han hadde utnyttet ordningen for pendlerbolig uten å skatte av fordelen. Da avisa skrev at Ropstad i ti år hadde fått gratis pendlerbolig urettmessig, bedyret han at dette ikke var et forsøk på å utnytte systemet, at han ikke hadde brutt noen regler og heller ikke ville betale noe tilbake. Den daværende KrF-lederen var folkeregistrert på gutterommet hjemme hos foreldrene, mens han eide og leide ut egen bolig i Oslo-området og hadde etablert seg med familie i hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer