KOMMENTARER

Strammer grepet om skoler og privatlivet:

Kan gjøre Oslo til en spøkelsesby

Oslo strammer grepet om skolene og trenger langt inn i privatlivet. Den tredje smittebølgen skyller over byen og det store spørsmålet er: Vil tiltakene virke denne gangen, eller brister demningen?

NYE TILTAK: Byrådsleder Raymond Johansen (midten), byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen (t.h.) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen orienterer om coronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde fremover i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB
NYE TILTAK: Byrådsleder Raymond Johansen (midten), byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen (t.h.) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen orienterer om coronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde fremover i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Nok en gang måtte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ta fram det strenge steinansiktet og legge fram harde beslutninger og tiltak. Det er bare ei uke siden han sto samme sted med et liknende budskap. Mandag ble presset på innbyggerne skrudd ytterligere opp. Ifølge Johansen er det tøft, vanskelig, men også nødvendig.

Byrådslederen har tallene på sin side. Muterte virus har gitt en fart i smitten som truer med å overvelde helsevesenet og testkapasiteten. Hvis de siste tiltakene ikke virker, kan smitte og sykdom i hovedstaden komme ut av kontroll. Derfra vil den raskt innkapsle resten av landet i covid-19. Mest kritisk er testkapasiteten:

– Husk dette: Forutsetningen for at vi skal ha kontroll over denne situasjonen, er at hele apparatet med testing, isolasjon, smittesporing og karantene fungerer. Hvis smitten blir for høy, over for lang tid, risikerer vi at systemet kneler. Da mister vi kontrollen, sa byrådsleder Raymond Johansen.

Noen timer seinere gikk helseminister Bent Øie ut med liknende bekymring. Hele Viken, fra Halden til Geilo, får nå det strengeste nasjonale tiltaksnivået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer