DEBATT

Skredet i Gjerdrum

Kan møte seg selv i døra

Vi vil bli overrasket dersom det ikke oppstår situasjoner der politiet møter seg selv i døra, i og med at etterforskningen foregår så å si i nabolaget deres.

GJERDRUM: - Det er svært viktig at alvorlige rassaker undersøkes og etterforskes grundig, og at allmennheten kan ha tillit til arbeidet, skriver innsenderne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GJERDRUM: - Det er svært viktig at alvorlige rassaker undersøkes og etterforskes grundig, og at allmennheten kan ha tillit til arbeidet, skriver innsenderne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med mange andre følger vi tett med på det som skjer etter det tragiske kvikkleireskredet.

Det er altfor tidlig å si om noen har utvist skyld i saken. De fleste kvikkleireskred utløses av mennesker, noe som kan medføre erstatningsansvar, og i verste fall straffansvar. Det er svært viktig at alvorlige rassaker undersøkes og etterforskes grundig, og at allmennheten kan ha tillit til arbeidet.

Det er derfor med en viss skepsis at vi registrerer at det er Øst politidistrikt og politiadvokat Bjørn A. Tronier, som har ansvaret for etterforskningen. Saken er kompleks, og det er ventelig at det er et stort antall politifolk som er involvert. Tronier selv er i henhold til gule sider bosatt på Skedsmokorset, et tettsted som ligger bare åtte kilometer unna rasstedet i Gjerdrum. Det er også et stort antall personer, bedrifter eller institusjoner som kan være ledd i årsaksrekken som utløste raset eller som gjorde det mulig at raset kunne skje. Det kan også være mange som burde ha truffet tiltak for å avverge at det skjedde. Vi vil bli overrasket dersom det ikke oppstår situasjoner der politiet møter seg selv i døra, i og med at etterforskningen foregår så å si i nabolaget deres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer