KOMMENTARER

Kan noen andre stå bak?

Tiltalen mot Laila Anita Bertheussen er dypt alvorlig. Det er også den politiske håndteringen.

VESKE: På en tøyveske Laila Anita Bertheussen har med seg i rettssalen, ser det ut til at 55-åringen har fått trykket på en passasje fra en e-post politiadvokat Thomas Blom har sendt. Video: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Av alle Fremskrittspartiets justisministere var Tor Mikkel Wara den eneste som nøt bred respekt på tvers av partipolitiske skillelinjer. Han gjorde et etterlengtet politisk comeback, da Sylvi Listhaug falt for egen retorikk og forlot regjeringen. Men da Politiets sikkerhetstjeneste, PST, året etter arresterte samboeren hans ble det umulig å fortsette.

Dette er bare en av de mange alvorlige konsekvensene av truslene og angrepene som politiet mener Laila Anita Bertheussen står bak. Tirsdag begynner rettssaken der hun står tiltalt for angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet. Saken har også vært et alvorlig angrep på ytringsfriheten.

I slutten av november 2018 ble stykket «Ways of Seeing» vist på det lille teateret Black Box i Oslo. På scenen sto blant andre tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund, som ledet kommisjonen om ulovlig overvåkning. Stykket framstår som en kartlegging av makt og rasisme i Norge, og på scenen vises film av boligene til blant andre Nato-sjef Jens Stoltenberg, Resett-redaktør Helge Lurås og investor Øystein Stray Spetalen. Og viktigst i denne historien: Justisminister Tor Mikkel Waras hus og et hus som teatergruppen trodde var boligen til ekteparet Ingvil og Christian Tybring-Gjedde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer