KOMMENTARER

Kaver for å komme unna smittebølgen

Erna Solberg forsøker å krympe SMS-skandalen, og setter samtidig stillingen sin inn på saken. Det er all grunn til å komme til bunns i regjeringens første virkelige coronaskandale.

TEGNING: Finn Graff.
TEGNING: Finn Graff. Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Første uka i januar har helseminister Bent Høie frist til å svare Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på åtte spørsmål om den såkalte SMS-skandalen. Det var Aftenposten som i forrige uke avslørte hvordan arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri øvet press på Helsedepartementet for å få unntak fra reglene for innreisekarantene for utenlandsk arbeidskraft.

Helsedepartementet har altså arbeid å gjøre i jula.

Det er likevel tegn som tyder på at noe av forarbeidet allerede er gjort. Statsminister Erna Solberg ble utfordret av pressen på SMS-skandalen under sin halvårlige, oppsummerende pressekonferanse onsdag. Ut fra svarene ble det tydelig at regjeringen er i gang med å utforme en forsvarsstrategi.

Den har påfallende svakheter.

Erna Solberg skjønner at det er fare på ferde. Under pressekonferansen onsdag gjorde hun det klart at beslutningen om unntaket ble tatt av regjeringen i fellesskap. Saken handler dermed ikke lenger bare om helseminister Bent Høie. Erna Solberg legger stillingen sin i potten. Hvis kontrollkomiteens prosess skulle ende i mistillit mot Høie, er det samtidig en mistillit til regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer