DEBATT

Rusreformen:

Kjære Ap. Takk for alt

Rusreformen banket på. Arbeiderpartiet lot være å åpne døren. Solidariteten hadde en grense.

RUSREFORMEN: Jonas Gahr Støre og Ap stemmer i dag over partiets ruspolitikk. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RUSREFORMEN: Jonas Gahr Støre og Ap stemmer i dag over partiets ruspolitikk. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Arbeiderpartiet. Takk for alt dere har gjort for vanlige folk opp igjennom tidene. Først og fremst, takk for velferdsstaten. Det hører med, at alle partiene som var på Stortinget i tiårene etter andre verdenskrig, sluttet opp om ideen. Det hører også med at grunnlaget for velferdsstaten ble lagt rundt forrige århundreskifte. Men Arbeiderpartiet drev den fram. Uten dere, ingen velferdsstat sånn vi kjenner den.

Velferdsstaten er at fellesskapet tar ansvar for hver enkelt. Hvorfor skulle fellesskapet bry seg med den enkelte? Det er fordi vi vet at han eller hun ved siden av oss, grunnleggende sett er i samme situasjon. Vi vil det samme, skaffe oss en OK tilværelse. Og vi konkurrerer ikke om den OK tilværelsen, vi støtter hverandre. Så hvis det skjer noe med deg, så kunne det like gjerne vært meg. Jeg hjelper deg fordi det kunne vært meg. Vi kunne byttet sted. Jeg tenker at vi er samme slags, så da blir din smerte også min smerte. Det er dette som heter solidaritet.

Dere snakker mye om solidaritet på landsmøtet deres i Arbeiderpartiet. Jeg har aldri vært medlem hos dere og har derfor ingen erfaringer fra partiets indre liv. Jeg har likevel en følelse av at dere ikke har snakket nok om solidaritetens grenser. Når slutter solidariteten?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer