DEBATT

Personer med kjønnsdysfori:

Kjære kneblede foreldre

Kan vi ikke snart bli litt mindre opptatt av at barna våre skal passe inn i forventningene vi selv laget oss når de ble født?

IKKE-BINÆR: Vesle Krey er nestleder i Nevromangfold Norge, en landsdekkende frivillig organisasjon som blant annet jobber for å spre kunnskap om nevromangfold. Foto: Iselin Krey
IKKE-BINÆR: Vesle Krey er nestleder i Nevromangfold Norge, en landsdekkende frivillig organisasjon som blant annet jobber for å spre kunnskap om nevromangfold. Foto: Iselin Krey Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den 10. mars publiserte Dagbladet en kronikk av ni anonyme foreldre med personer med kjønnsdysfori. Kronikken bærer preg av at fryktkulturen kjønnskritiske mennesker har forsøkt å mane fram de siste åra har hatt effekt.

Her kritiseres blant annet Dagbladets egen journalist Martine Aurdal sterkt for å støtte transbevegelsen og Benestad.

Det framstår som at dere opplever at kjønnsdysfori omhandler alvorlig psykisk uhelse, og at dere ikke har lov til å si dette høyt, da det framstår som transfobisk. Dere oppgir også, i kronikken deres i Dagbladet, at dere ikke har samme privilegier som Aurdal har med å få publisere kronikk i Dagbladet.

Dere opplever det også tilsynelatende som urettferdig at dere ikke skal «ha rett til å bestride deres eget barns oppfatning av seg selv» - og barnets kjønnsidentitet som noe dere bør ha bestemmelsesretten over.

Den europeiske menneskerettsdomstolen har tidligere uttalt at kjønnsidentitet er en av de mest intime områdene i en persons privatliv og faller under artikkel 8 i menneskerettighetskonvensjonen – der alle har stadfestet rett til respekt for sitt privatliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer