DEBATT

Gjenåpningen

Kjære Oslo, ikke førstemann til puben!

Jeg tror nedstengingen har gjort mange desperate etter å komme seg ut.

MÅ HOLDE OSS PÅ MATTA: Vi har et felles ansvar, å sørge for at smitten synker, ikke øker, slik jeg tror den nå vil gjøre. For jeg tror vi vil gå bananas så fort vi hører lyden av tappetårnene, skriver innsenderen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MÅ HOLDE OSS PÅ MATTA: Vi har et felles ansvar, å sørge for at smitten synker, ikke øker, slik jeg tror den nå vil gjøre. For jeg tror vi vil gå bananas så fort vi hører lyden av tappetårnene, skriver innsenderen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg gleder meg stort på vegne av utelivsbransjen, men det betyr ikke at absolutt alle er nødt til å løpe ut med en gang, slik jeg frykter vi nå kommer til å gjøre.

Vi er trent i dette, i å holde oss hjemme, holde avstand og holde oss i ro. Da trenger vi ikke løpe ut som kyr på vårslipp og trenge oss fram, selv om vi synes vi trenger og fortjener det. Skal vi kunne åpne byen vår igjen, krever det at vi er vårt ansvar bevisst.

Jeg vet mange har lyst til å få tatt utepilsen og sitte på restaurant og spise, men smitten er likevel rundt oss.

Vi har et felles ansvar, å sørge for at smitten synker, ikke øker, slik jeg tror den nå vil gjøre. For jeg tror ikke vi klarer å holde oss på matta. Jeg tror vi vil gå bananas så fort vi hører lyden av tappetårnene.

Men vi har mange rundt oss som ennå ikke er vaksinert – de færreste av oss yngre har fått vaksine, og det er vi som er mest på farten – vi kan ikke bare tenke at «nå er det min tur, jeg har venta lenge nok.»

Det går faktisk an å bremse litt, fordele seg litt. Konsekvensen er at vi får gå ut, får holdt bransjen i live, i tillegg til å sørge for at smitten holdes nede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer