DEBATT

Gjenåpningen

Kjære Oslo, ikke førstemann til puben!

Jeg tror nedstengingen har gjort mange desperate etter å komme seg ut.

MÅ HOLDE OSS PÅ MATTA: Vi har et felles ansvar, å sørge for at smitten synker, ikke øker, slik jeg tror den nå vil gjøre. For jeg tror vi vil gå bananas så fort vi hører lyden av tappetårnene, skriver innsenderen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MÅ HOLDE OSS PÅ MATTA: Vi har et felles ansvar, å sørge for at smitten synker, ikke øker, slik jeg tror den nå vil gjøre. For jeg tror vi vil gå bananas så fort vi hører lyden av tappetårnene, skriver innsenderen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg gleder meg stort på vegne av utelivsbransjen, men det betyr ikke at absolutt alle er nødt til å løpe ut med en gang, slik jeg frykter vi nå kommer til å gjøre.

Vi er trent i dette, i å holde oss hjemme, holde avstand og holde oss i ro. Da trenger vi ikke løpe ut som kyr på vårslipp og trenge oss fram, selv om vi synes vi trenger og fortjener det. Skal vi kunne åpne byen vår igjen, krever det at vi er vårt ansvar bevisst.

Jeg vet mange har lyst til å få tatt utepilsen og sitte på restaurant og spise, men smitten er likevel rundt oss.

Vi har et felles ansvar, å sørge for at smitten synker, ikke øker, slik jeg tror den nå vil gjøre. For jeg tror ikke vi klarer å holde oss på matta. Jeg tror vi vil gå bananas så fort vi hører lyden av tappetårnene.

Men vi har mange rundt oss som ennå ikke er vaksinert – de færreste av oss yngre har fått vaksine, og det er vi som er mest på farten – vi kan ikke bare tenke at «nå er det min tur, jeg har venta lenge nok.»

Det går faktisk an å bremse litt, fordele seg litt. Konsekvensen er at vi får gå ut, får holdt bransjen i live, i tillegg til å sørge for at smitten holdes nede.

Om vi ikke klarer å bremse oss, så vil mobiliteten øke, smitten øke, og vi må stenge igjen.

Jo da, vi trenger å få menget oss, virkelig, den psykiske helsen har forvitret i nedstenging, jeg er klar over det (jeg er psyk selv), men vi må være solidariske overfor dem som har lidd mest – altså beherske oss, ikke ta opp all plassen selv, bare fordi vi vil drikke igjen.

NYE REGLER: Fredag 21. mai la Erna Solberg fram nye lettelser. Fra 27. mai gjelder følgende nasjonale regler i Norge. Video: Regjeringen Vis mer

Jeg håper vi klarer å bevise for Raymond at vi klarer det, at vi klarer å respektere smittevern uten å havne i nyhetene dagen etter, at vi fortsetter å se smittetallene synke, men jeg er skeptisk. Jeg tror nedstengingen som har vart så lenge (helt nødvendig) har gjort mange desperate etter å komme seg ut. Jeg håper jeg tar feil.

Raymond, tusen takk for alt du gjør for byen vår, tusen takk for at du kjemper for oss. Jeg håper vi gjør deg stolt.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer