KOMMENTARER

Putins årlige pressekonferanse

Kjærlighet kan redde verden

En stadig mer politisk isolert Vladimir Putin holder fram Kina og Tyrkia som sine beste venner. Selv om Tyrkias leder Recep Tayyip Erdogan har ydmyket ham på dramatisk vis i høst. Likevel; kjærlighet kan redde verden.

PÅ OFFENSIVEN: Vladimir Putin på sin årlige maraton-pressekonferanse torsdag. Foto: AP / NTB
PÅ OFFENSIVEN: Vladimir Putin på sin årlige maraton-pressekonferanse torsdag. Foto: AP / NTB Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

De er brødre i ånden, Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, i hvert fall når det gjelder demokrati og menneskerettigheter. Men i mange spørsmål er de på hver sin side av historien. Derfor så var det en overraskelse at den russiske presidenten på den årlige maraton-pressekonferansen torsdag trakk fram den tyrkiske presidenten Erdogan som en av de partnere som han samarbeider best med. Putin sa:

- Han er et ekte mannfolk, som holder sine løfter. Han er ingen vinglepetter.

Nei, det er han ikke. I hvert fall ikke i Kaukasus, der nettopp Erdogan har påført Putin det alvorligste politiske nederlaget i 2020, hvis vi ser bort fra de sosiale og økonomiske tapene som corona-pandemien har ført til. Aserbajdsjans krig mot Russlands allierte Armenia i Kaukasus i høst var et ydmykende vendepunkt for Russlands autoritet i sine nærområder. Krigen ble på aggressivt vis støttet med militær-rådgivere fra Tyrkia og leiesoldater fra Syria, flydd inn av Erdogan. En påfallende synlig Erdogan tråkket inn i russiske innflytelses-sfære, og etterlot seg spor som forteller en hel verden at Russland mistet både politisk og militær kontroll i et av sine strategisk viktigste nærområder. Putin fikk dermed en på trynet av sin gode venn Erdogan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer