KOMMENTARER

Kjempet som en løve

Men Tor Mikkel Waras vitnemål vil også kunne brukes mot samboeren.

OFFENSIV: Den tidligere justisministeren måtte ikke forklare seg i retten, siden tiltalte er hans egen samboer. Men han ville gjerne.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
OFFENSIV: Den tidligere justisministeren måtte ikke forklare seg i retten, siden tiltalte er hans egen samboer. Men han ville gjerne.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg ble svært overrasket over at Tor Mikkel Wara var så offensiv i vitneboksen. Den tidligere justisministeren måtte ikke forklare seg i retten, siden tiltalte er hans egen samboer. Men han ville gjerne. Han måtte ikke svare på alle spørsmål. Det gjorde han stort sett likevel. Stående, med høy stemme, krasse vendinger og store armbevegelser. Særlig tre elementer ved hans forklaring var viktige.

Wara sto ikke i sal 250 som justisminister, som fornærmet eller utenforstående vitne. Vi fikk se en mann som kjempet for familien sin, som en løve med klørne ute. Wara nesten ropte, han raste mot PST for lekkasjer, han angrep premissene i aktoratets spørsmål og sa det han kunne for å bistå det som framstår som forsvarets to hovedspor fram mot prosedyren.

For å få Bertheussen frikjent må forsvaret selvsagt så tvil rundt skyldspørsmålet. Waras vitnemål bidro til uklarhet rundt særlig sentrale tidspunkter i aktoratets teorier. Han slo fast at han aldri hadde vært sikker på når han våknet natta 6. desember 2018, da hærverket ble utført og politiet har bevist at Bertheussen ikke la seg før godt etter to på natta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer