DEBATT

UNIO i streik

Klare for streik

Tilbudet KS har gitt UNIO-forbundene, viser helt klart at de ikke ser alvoret i situasjonen den offentlig sektor står overfor.

EKSTREM ARBEIDSBYRDE: Jeg har jobbet hele pinsen, for å komme i mål med arbeidsoppgavene, som stadig blir flere. Mine kolleger og jeg jobber nå på spreng grunnet pandemi, nye systemer, nye læreplaner, nye bøker og nye rutiner, skriver innsenderen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
EKSTREM ARBEIDSBYRDE: Jeg har jobbet hele pinsen, for å komme i mål med arbeidsoppgavene, som stadig blir flere. Mine kolleger og jeg jobber nå på spreng grunnet pandemi, nye systemer, nye læreplaner, nye bøker og nye rutiner, skriver innsenderen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med den påtroppende streiken spurte jeg en elev på skoleverkstedet om han visste hva streik var: «Ja, det er når folk ikke gidder å jobbe». Plutselig gikk det opp for meg at mange faktisk tror det – både unge og eldre.

Det som er min sannhet er at jeg har jobbet gjennom hele pinsen, for å komme i mål med arbeidsoppgavene, som stadig blir flere. Mine kolleger og jeg jobber nå på spreng grunnet pandemi, nye systemer, nye læreplaner, nye bøker og nye rutiner. Andre lærere og omsorgsarbeidere kjenner seg nok igjen i det jeg beskriver.

UNIO-streiken kan synes å bare handle om et oppgjør om høyere lønn, men oppgjøret handler like mye om fordeling av ressurser innen fagfelt som er avgjørende for din framtid. Dine barns framtid. Konflikten vil ramme tusenvis av elever midt i eksamenstida og mange pasienter under en pandemi. Arbeidsgiversiden har dessverre misbrukt ansattes vilje til å ofre seg under krisen, og utnytter situasjonen. Tilbudet kommunesektorens organisasjon (KS) har gitt UNIO-forbundene, viser helt klart at de ikke ser alvoret i situasjonen den offentlig sektor står overfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer