Stortingsvalget

Klovner i klassekamp

Når rikinger radikaliseres på nettet, skal vi ikke snakke om det?

HØYREPOP: Investoren Øystein Stray Spetalen startet Whatsapp-gruppa «Politikk», hvor medlemmer jazzer om innvandring, klimahysteri og Erna Solbergs vekt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
HØYREPOP: Investoren Øystein Stray Spetalen startet Whatsapp-gruppa «Politikk», hvor medlemmer jazzer om innvandring, klimahysteri og Erna Solbergs vekt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagens Næringslivs avdekking av Whatsapp-gruppen «Politikk», hvor milliardærer jazzer med hverandre om innvandring, klimahysteri og Erna Solbergs vekt, har vakt et voldsomt engasjement i sosiale medier de siste dagene. Noen av de mest engasjerte, som befinner seg på høyresiden politisk, mener det er en ikke-sak som DN har blåst ut av alle proporsjoner. Dessuten er DN blitt en blodrød blekke som løper venstresidens ærend.

På venstresiden mener enkelte at DN har avslørt et skummelt høyrepopulistisk nettverk som er ute etter å ta Ap og klimabevegelsen, og nettopp det at avsløringen kom i DN, som på lederplass har oppfordret leserne til å stemme Høyre og borgerlig, gir den mer troverdighet.

Reaksjonene i seg selv forteller hvorfor saken er interessant. Det er verken nødvendig å avfeie eller overdramatisere DNs innblikk i tankesettet til en liten klikk av styrtrike privilegerte finansfolk, men det er utvilsomt nyttig å vite hvordan noen av landets rikeste snakker sammen når de tror ingen hører. Et medlem irriterer seg høylytt over at Stein Erik Hagen kommer med dumheter i all offentlighet. Det skadet deres sak. Kan ikke noen få ham til å holde kjeft?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer