KOMMENTARER

Kollapsen kan endre alt

Nå som velgerne har begynt å følge med, faller Senterpartiet som en stein. Det kan forandre alt - og ikke bare for Trygve Slagsvold Vedum, skriver Geir Ramnefjell.

TEGNING: Finn Graff
TEGNING: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er usedvanlig dårlige nyheter for Senterpartiet (Sp). I det folket begynner å spisse ørene og forberede seg til å gå til urnene, virker det som de ikke liker det de hører fra Vedum & co. Sist stortingsvalg oppga halvparten av velgerne at de bestemte seg i løpet av valgkampen.

Nå virker det som dette slår dårlig ut for Sp.

Etter å ha seilt glisende i medvind i lange tider, er det full stopp på flere målinger. Søndag kom TV2 med en måling der Sp fikk 13,7 prosent oppslutning – det dårligste resultatet på deres målinger siden september i fjor.

I likhet med coronaviruset ser Senterpartiet ut til å trives best om vinteren. Partiets formtopper kom i november 2019, og i desember i fjor - der snittet av målingene viste en oppslutning på 21 prosent.

I dag fikk Sp nok en kalddusj, denne gang i VGs meningsmåling. Partiet faller med fire prosentpoeng på en uke, og er nå nede på 11,3 prosent.

Denne utviklingen er ikke bare dramatisk for Sp, den kan også komme til å prege hele resten av valgkampen – for alle partiene. I denne målingen skjer nemlig det som enkelte allerede begynte å spekulere i søndag, etter TV2s meningsmåling: Hva hvis Senterpartiet faller så mye at det rødgrønne trepartiprosjektet mister flertallet i målingene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer