Regjeringens tilleggsbudsjett har med rette fått hard medfart for mangelfull natur- og klimasatsing. Hurdalplattformen skapte lave forventninger, men selv ikke de ble innfridd. Dette budsjettet tar oss i feil retning. Blant flere skuffende prioriteringer, er kanskje regjeringens nei til å videreføre corona-kompensasjon for kollektivtrafikken den mest overraskende. Ruter har allerede varslet store kutt i tilbudet hvis ikke kompensasjonen forlenges etter nyttår.
Etter halvannet år med nedstengning er forståelig nok reisemønsteret ennå ikke tilbake til normalen. Flere har igjen vent seg til å kjøre bil til jobben, og mange sitter fortsatt på hjemmekontor, om ikke hver dag, så noen dager i uka. Det merkes på busser og T-baner. I stedet for å stå som sild i tønne i rushtida, er det nå bare trangt om plassen. Målet bør åpenbart være å få kollektivbruken tilbake til pre-pandeminivå, og ambisjonene på lengre sikt må være at enda flere reiser kollektivt. Det er avhengig av tilbudet, noe den vellykkete kollektivsatsingen i Oslo og andre byer de siste par tiårene har demonstrert til fulle.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger