KOMMENTARER

Kommune-Norges nye supermann?

Bjørn Arild Gram kommer til å møte seg selv i døra.

Kommune-Norges nye supermann?
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Når regjeringen og Stortinget lover gull og grønne skoger, er det oftest opp til kommunene å oppfylle løftene. Kommunene er myndighetenes frontlinje, og nå er det mange slitne frontsoldater der ute. Gjennom pandemien har de hatt hovedansvaret for smittevernberedskapen, og enorme ressurser er brukt på de store oppgavene. De siste 19 månedene har krevd betydelig omstilling, både av kommunene som organisasjon og av enkeltpersoner, som lærere og helsepersonell. Mange ordførere og rådmenn ser fremdeles at ikke alle utgifter til pandemien er kompensert fullt ut, og mange har håndtert denne krisen samtidig som de skal bygge ny organisasjon i sammenslåtte kommuner. Kommunene står også midt i en stor demografisk endring, der særlig pleie- og omsorgstjenestene må omstilles og bygges opp.

Én aktør presser hardest på for kommunenes interesser overfor sentrale myndigheter: KS, kommunenes arbeidsgiver- og interesseorganisasjon. Bjørn Arild Gram ble KS-sjef da pandemien rammet. Nå er han kommunal- og distriktsminister. Kommune-Norge håper han er deres supermann.

Dette er første gang en KS-sjef blir kommunalminister. Kommunene håper på friske penger, nye hender og frie hender. Gram må fly høyt for å innfri forventningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer