DEBATT

Norge og Europa

Kort fra folk til folkevalgte

EUs konkurranselovgivning er ei tvangstrøye for markedsliberalistisk politikk.

SIER NEI: Det har i april vært nei-flertall mot norsk EU-medlemskap i 16 år. Mellom 60 og 70 % av folket sier nei til utopien, skriver Heming Olaussen, SV. Foto: Privat
SIER NEI: Det har i april vært nei-flertall mot norsk EU-medlemskap i 16 år. Mellom 60 og 70 % av folket sier nei til utopien, skriver Heming Olaussen, SV. Foto: Privat Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Europabevegelsens F. Mellem vil ha omkamp om norsk EU-medlemskap (Dagbladet, 23.4.). Mellem bærer havre til død hest. Det har i april vært nei-flertall mot norsk EU-medlemskap i 16 år. Mellom 60 og 70 % av folket sier nei til utopien.

Mellem postulerer EØS-debattens død. SVs EØS-motstand er basert på at demokratiet må ha en nasjonal ramme, det må være kort vei fra folk til folkevalgte.

EØS-avtalen er langt mer enn en handelsavtale. Ta jernbanepakke 4. Som Ap er sterkt imot. Tvangskonkurranseutsetting av jernbanen. Uansett regjering i Norge. Blir vedtatt med Frps stemmer før sommeren.

Ta ACER, som møtte opprør i fagbevegelsen og blant Ap's ordførere. Avgivelse av suverenitet over norsk energipolitikk til et EU-byrå. Wizz Air? Et ektefødt barn av fri flyt. Uber?

EUs konkurranselovgivning er ei tvangstrøye for markedsliberalistisk politikk. Vikarbyrådirektivet åpna slusene for bemanningsbyråene, som igjen fører til løsarbeid og sosial dumping. Nå har Fellesforbundet stilt kravet om å utrede alternativer til EØS. Et krav som har full støtte fra SV – ja, det er faktisk en av våre hovedsaker foran valget.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer