LEDER

Kristen tro foran likhet

Fremskrittspartiets diskriminerende innvandringspolitikk er blitt nasjonal standard.

NYE KRITERIER: Partileder Siv Jensen (Frp) på pressekonferansen etter at de fire borgerlige partiene ble ferdig med budsjettforhandlingene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NYE KRITERIER: Partileder Siv Jensen (Frp) på pressekonferansen etter at de fire borgerlige partiene ble ferdig med budsjettforhandlingene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Regjeringspartiene og Frp har bestemt at forfulgte kristne skal prioriteres i uttaket av kvoteflyktninger. Dermed realiseres et forslag som først ble satt fram av Frp´s innvandringsutvalg i oktober i år. Utvalget ble ledet av Sylvi Listhaug som begrunnet forslaget med at Norge er et land med kristen tro og tradisjoner. Hun tilføyde: «Jeg har troen på at kvoteflyktninger som har en kristen tro kan finne seg lettere til rette i Norge».

I budsjettforlikets omtale av prioritering av kvoteflyktninger nevnes også ahmadiyya og jesidiske flyktninger. Dette er et florlett, gjennomskuelig forsøk på å kamuflere vedtakets identitetspolitiske karakter. Her nevnes ikke andre grupper med stort beskyttelsesbehov som rohingya i Myanmar eller uigurene i Kina. Men disse er tradisjonelle muslimer og passer dårligere inn i Frp´s arbeid med å definere hvem som kan tilhøre nasjonen Norge.

Det er ingen tvil om at kristne i mange land opplever forfølgelse som kan gi krav på beskyttelse etter flyktningkonvensjonene. Situasjonen er alvorlig i mange muslimske land, men også i stater som India og Kina. Likevel er det ikke noe krav fra kirken eller sentrale kristne organisasjoner at deres trosfeller skal prioriteres foran andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer