KOMMENTARER

Kritikken er nesten fullkomment konspiratorisk

Avisredaktører som krever god klimapolitikk fra politikerne, men selv hyler ut karikaturer om en global elite. Der har du en gjeng.

UTSATT FOR KRITIKK: Espen Barth Eide er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og sitter i klima- og energikomiteen på Stortinget. Foto: NTB.
UTSATT FOR KRITIKK: Espen Barth Eide er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og sitter i klima- og energikomiteen på Stortinget. Foto: NTB. Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var faktisk sjokkerende å lese kommentaren til sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson i Bergensavisen (BA) før helga. Sveinbjørnsson sier i NRKs «Politisk kvarter» i dag at han må kunne kritisere den «politiske personen» Barth Eide uten å bli slått i hartkorn med hatblogger.

Det er bra at han sier det. Som et resultat av dette tilbaketoget fra kommentaren i egen avis ble likevel hans opptreden i NRK i dag en nokså bleik seanse. Det eneste som gjensto var en vag kritikk av at Barth Eide ikke kommuniserer klimapolitikken noe godt.

Kommentaren Sveinbjørnsson skrev i BA, var bygget opp rundt en ganske annen argumentasjon. Det er et reint personangrep. Under overskriften «Arbeiderpartiets problem har et navn: Espen Barth Eide», skriver han at Barth Eides bakgrunn fra internasjonal politikk gjør ham uegnet til å snakke om politikk for vanlige folk. Hadde han stoppet der, kunne det nesten vært en legitim kritikk - vel og merke hvis han hadde forsøkt å utvikle den litt bedre. Det er en riktig observasjon at Barth Eide jobber litt i motbakke og har gjort mye for å bøte på bakgrunnen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer