DEBATT

Munchmuseet:

Kronen på verket

Det nye museets framskutte tomt, arkitekturen og ikke minst innholdet, arven etter Munch og Stenersen, vil gjøre Munchmuseet til et av Oslos aller viktigste bygg. Et bygg som tilhører hele byen, nasjonen og verden.

TALENTENES BY: Det nye Munchmuseet er, sammen med det nye hovedbiblioteket, fyrtårnene som står som symboler på det nye Oslo – talentenes by, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB
TALENTENES BY: Det nye Munchmuseet er, sammen med det nye hovedbiblioteket, fyrtårnene som står som symboler på det nye Oslo – talentenes by, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Oslos politikere hadde i tiår kranglet om det nye museet skulle ligge her eller der – om det skulle se slik eller sånn ut – og mens politikerne kranglet lå titusenvis av kunstverk innlåst i en fuktig kjeller på Tøyen. Dette var Oslopolitikkens gordiske knute.

Jeg er stolt av at vi klarte å bygge et nytt museum for vår største kunstner. Det blir et fantastisk museum for byen – for landet og for verden. Det nye Munchmuseet kommer til å bli en suksess og en viktig del av Oslos identitet. Det er sånn vi bygger det nye Oslo.

Jeg er sikker på at vi nå har bygget et svært godt hus på den beste tomta i byen. Her skal Munchmuseet stå i 100 år, minst. Debatten om lokalisering og utforming var lang og tung, men vi vant den til slutt. Nå står bygget klart til å huse arven etter Edvard Munch på en måte som er kunstneren verdig.

I Bjørvika har Fjordbyen vokst fram. Her er det boliger, barnehager, næringsliv, badeplasser og kulturinstitusjoner. Når vi utvikler hele bydeler i ett jafs, slik vi gjør her, er det viktig at bydelen har aktiviteter og attraksjoner som gjør den til noe mer enn et rent forretningsområde eller et rent boligområde. Bjørvika har allerede blitt en bydel med stort spenn, identitetsbærende institusjoner, populære badeplasser, gode restauranter, kunst og kultur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer