Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kultklassiker?

Reality-parodi som kan bli en kultklassiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espen Eckbo har tatt reality-seriene på kornet når han sperrer inne 24 wanna-be-nisser på en låve og stemmer ut én hver dag fram til julaften.

Vinneren får en million kroner i en sekk. Dietten består av grøt, godterier og nøtter, og deltakerne må være med på både nissekamp og låveting - hvor de stemmer ut kveldens taper.

Naturligvis er dette bare tull og tøys, men det er gjort i samme selvhøytidelige og liksom-viktige stil som «Robinsonekspedisjonen» og «Big Brother».

De 24 deltakerne deles opp i to lag: gråskjeggnissene og hvitskjeggnissene, og de skal bo i hver sin ende av låven og konkurrere mot hverandre. Konkurransene kan blant annet bestå i å lage julepynt eller resonnere seg fram til hvem i familien som ønsker seg krølltang.

Eckbo spiller kranglete Rhino og myke Asbjørn, Henrik Elvestad har rollen som målbevisste Timothy, mens Siw Anita Andersen spiller Synne.Idé, manus og regi: Espen Eckbo og Kristian Ødegård.TVNorge hver kveld kl 20.00.

Styrken i serien er at episodene er korte og konsise, det gir ikke plass for utenomsnakk.

Og hvis «Nissene på låven» fortsetter i samme gode takt som de to første avsnittene, kommer Espen Eckbos julekalender for voksne til å gå inn i historien som en kultklassiker på linje med «The Julekalender». Dagbladet har vurdert de første episodene i julekalendrene på NRK, TV2 og TVNorge:

Hele Norges coronakart