DEBATT

Barn og Covid-19:

Kunnskap om barn og coronavirus

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet bygger våre felles råd på en samlet vurdering av den kunnskapen som kommer.

BARN OG COVID-19: Folkehelseinstiuttet og Helsedirektoratet har skrevet en felles uttalelse om barn og Covid-19. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
BARN OG COVID-19: Folkehelseinstiuttet og Helsedirektoratet har skrevet en felles uttalelse om barn og Covid-19. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet ser at de siste dagers medieoppslag kan ha skapt usikkerhet hos ansatte i skole og barnehager, foreldre og kanskje til og med barn. Vi ønsker å gjøre rede for hvilken kunnskap vi har om barn og smitte. Det er denne kunnskapen vi baserer våre råd på.

Først vil vi understreke at dagens kunnskap om barn og smitte ikke gir grunnlag for å endre de rådene som er gitt fram til nå i Norge. Barnehager og skoler skal være åpne, med smitteverntiltak. Dersom noen blir syke skal de holde seg hjemme og bli testet for coronavirus.

Selv om det er høyere forekomst av smitte enkelte steder i Norge nå, er det generelt lite smitte i samfunnet. Dersom vi skulle få betydelig økende smitte i samfunnet vil det kunne bli aktuelt med strengere tiltak slik smittevernveilederne for barnehager og skoler legger opp til. Dette innebærer blant annet mindre grupper av elever, og eventuelt delvis nettbasert undervisning.

Kunnskapen om barn som smittekilde

Kunnskap om coronapandemien er i stadig utvikling, og det kommer nye artikler om ulike sider ved dette viruset hver eneste dag. Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet bygger våre felles råd på en samlet vurdering av den kunnskapen som kommer. Ulike studier kan gi ulike resultater. Det er den samlede kunnskapen som danner grunnlaget for våre råd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer