#jegføderikkealene

Kvinne, få barn

Fødetilbudet i Norge går i feil retning. Tusenvis av kvinner har fødehistorier som kan få vannet til å gå for de fleste.

BEDRE FØDSEL: Line Oma presenterer i dette innlegget ni krav til et bedre føde- og barseltilbud for norske kvinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BEDRE FØDSEL: Line Oma presenterer i dette innlegget ni krav til et bedre føde- og barseltilbud for norske kvinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kvinner, få barn. Kvinne, du nærmer deg 30, skal du ikke få barn snart? Pule, pule, pule, blod i trusa. Pule, pule, pule, blod i trusa. Pule, pule, pule, blod i trusa. Kvinne, du blir ikke yngre, skal du ikke få barn snart? Pule, pule, pule, blod i trusa. Pule, pule, pule, blod i trusa. Januar, februar, mars. 2018, 2019, 2020?

Kvinne, du drikker alkoholfritt – er du gravid? Første gang: går på antibiotika. Andre gang: kjører. Tredje gang: Ja, jeg er faktisk gravid. Kvinne, vi vil ikke høre at du er gravid før det har gått 12 uker. Vet du ikke at ingenting er sikkert?!

Kvinne, du skal vel ikke ha nye og spennende arbeidsoppgaver – du blir vel snart sykemeldt? Det er vel ingen som vil ansette deg nå, kvinne? Her har du ti kremer du bør smøre deg med for å unngå strekkmerker, kvinne. Kvinne, slutt å klage på kvalme, trøtthet, vond rygg og bekken. Kvinne, slutt å klage for at du er tung, kløe, at anklene er hovne.

Kvinne, du vet vel at graviditet ikke er en sykdom? Kvinne, tenk på hva du putter i kjeften. Kvinne, husk at du spiser for to nå. Kvinne, kutt ut alt som er godt, hold deg til alt som er sunt, hold deg i form, kvinne. Kvinne, du er så stor – er det to inni der? Kvinne, dere skal vel dele permisjonstida? Det er viktig at pappaen er hjemme og kan knytte bånd til barnet. Du er jo klar til å gå tilbake på jobb når barnet er seks måneder, kvinne. Du kan jo pumpe deg, kvinne. For du skal vel amme til barnet har passert året?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer