LEDER

Dagbladet mener:

La ham snakke

Det er betenkelig at tre viktige tv-kanaler kutter sendingen når den amerikanske presidenten angriper de demokratiske prosessene i sitt eget land.

ALVORLIG: Den amerikanske presidenten Donald Trump holdt en pressekonferanse der han forsøkte å undergrave den demokratiske prosessen i sitt eget land. Tv-kanalene burde sendt alt han sa. Foto: Reuters / Ken Cedeno / NTB Scanpix.
ALVORLIG: Den amerikanske presidenten Donald Trump holdt en pressekonferanse der han forsøkte å undergrave den demokratiske prosessen i sitt eget land. Tv-kanalene burde sendt alt han sa. Foto: Reuters / Ken Cedeno / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Midt i kaoset som er det amerikanske presidentvalget, på et tidspunkt der Joe Biden så ut til å være på vei til å vinne, gjorde president Donald Trump noe ingen av hans forgjengere ville finne på å gjøre. Han holdt en tv-tale der han kom med grunnløse og feilaktige påstander om valgjuks.

Det kan ikke understrekes nok hvor urovekkende det er at presidenten selv prøver å underminere de demokratiske prosessene i sitt eget land. Men det som skjedde litt uti talen, er også verd å diskutere. Tv-kanalene ABC, NBC og CBS kuttet nemlig direkteoverføringen av presidentens tale, mens CNN og Fox News sendte den i sin helhet.

Det er betenkelig at tre av USAs viktigste tv-kanaler ikke ville la tv-seerne få se med egne øyne hva det var presidenten faktisk gjorde. Det er sant at Trumps tilbøyelighet til å komme med løgnaktige utsagn og nøre opp under fiendtlighet i befolkningen skaper dilemmaer for mediene. De kan tenke at de har et medansvar dersom noen av tv-seerne reagerer ved å ty til vold. Men i dette tilfellet må plikten til å opplyse folket veie tyngre enn ønsket om å beskytte dem. Det angår alle når USAs president tar en så kraftig sving i antidemokratisk retning. Det er noe både amerikanerne og alle andre burde kunne bevitne førstehånds.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer