Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ledighet neste?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Selv om det i enkelte bransjer har vært oppsigelser og permisjoner den siste tida, er det foreløpig liten grunn til å frykte betydelig økning i arbeidsledigheten. Virkningene av det internasjonale tilbakeslaget har hittil vært begrenset hos oss. Men deler av næringslivet er blitt forsiktig med ansettelser, og det er stor usikkerhet om hvordan terror og krig vil påvirke økonomien også her hjemme.
  • Som vanlig er Norge i en gunstig situasjon. Hvis det røyner på, kan vi stimulere økonomien uten uheldige virkninger. I går varslet Finansnæringens Hovedorganisasjon rentekutt før jul og flere fram mot sommeren. De fleste av oss får lavere skatt og høy lønnsvekst neste år. Det gir større innenlandsk etterspørsel, men kan skape ytterligere vansker for eksportindustrien. Vi kan ikke ta det for gitt at vi alltid skal være skjermet fra stormkastene utenfra.
Hele Norges coronakart