DEBATT

Les én gang til, Raymond

Det sies at i kjærlighet og politikk er alt lov. Men i begge tilfellene er ærlighet det beste. Vi gjør et nytt forsøk på oppklare Oslos byrådsleders villedende presentasjon av Senterpartiets politikk.

FINNER PÅ: - Oslos byrådsleder bør forholde seg til hva Senterpartiet faktisk har foreslått, ikke finne på sine egne fakta, skriver innsenderne. Foto: Terje Bendiksby / NTB
FINNER PÅ: - Oslos byrådsleder bør forholde seg til hva Senterpartiet faktisk har foreslått, ikke finne på sine egne fakta, skriver innsenderne. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Raymond Johansen hevder at Sp kutter 130 millioner gjennom storbymidlene. Men her slurver byrådslederen grovt. Det nytter ikke bare å sjekke den ene posten i budsjettet, man må se på helheten.

Sannheten er at Sp gir Oslo 356 millioner mer enn regjeringen la opp til. Det er altså en økning til Oslo på 356 millioner, ikke et kutt på 130 millioner. Det er penger vi antar Raymond gjerne vil ha.

356 millioner ekstra som kan gå til velferd og investeringer til det beste for Oslos innbyggere. Det som betyr noe for Oslo kommunes overføringer fra staten er den totale summen, ikke hvilken post i budsjettet den kommer.

Sp endrer innretninga på storbymidlene, men sørger altså for mer penger til Oslo totalt. Johansen velger å overse det, selv om han nok vet svært godt at Sp og Aps overføringer til Oslo i sum er så godt som identisk.

Raymond Johansen har rett i at vi vil ha bygdevekstavtaler, og at det står i utkastet til nytt partiprogram at vi vil bruke 12 milliarder på slike avtaler. Men vi tar ikke pengene fra byvekstavtalene. Det er rett og slett ikke sant at det står i vårt forslag til partiprogram at vi skal ta penger fra byvekstavtaler og gi til bygdevekstavtaler, slik Johansen påstår.

Det står heller ikke i vårt alternative statsbudsjett for 2021. Den eneste forskjellen i Sp og Aps budsjett på tilskudd til transport i byområdene er at Ap foreslår at staten skal dekke 70 prosent av kostnadene, mens Sp foreslår 66 prosent. Vi kan glede byrådslederen med at Oslo Sp jobber for at Sp skal foreslå det samme som Ap her.

Dette er den politikken Senterpartiet står for og forsvarer - ikke den Johansen tillegger oss. Oslos byrådsleder bør forholde seg til hva Senterpartiet faktisk har foreslått, ikke finne på sine egne fakta. Dersom han ikke klarer å finne fram til Senterpartiets forslag selv, er han mer enn velkommen på en kopp kaffe og en saklig politisk diskusjon om hvordan vi sammen tar Oslo og Norge videre. Det er bedre enn å spre usannheter.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer