Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lettelser for Irak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • FNs sikkerhetsråd har enstemmig besluttet at «olje for mat-programmet» skal fortsette i seks måneder. Men dernest skal sanksjonene endres. 30. mai skal FN ha utarbeidet en liste over varer Irak ikke har lov til å importere, det er slike som kan brukes til militære formål. Alle andre varer skal Irak få importere, og dersom ikke varer til militære formål defineres strengt til det absurde, vil dette kunne innlede slutten på de forferdelige lidelsene særlig barn og syke har måttet gjennomgå i Irak på grunn av sanksjonene.
  • I såfall vil Norge kunne innkassere en diplomatisk og humanitær seier. Norge har formannsskapet i sanksjonskomiteen for Irak. Vi må tro at det endelig lykkes å avskaffe de sanksjonene som bare virker mot sin hensikt. Det kan da ikke bare være journalister som forstår at det bare er relativ velstand som kan gi den irakiske befolkningen styrke til å resie seg mot Saddam Hussein?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!