DEBATT

Strandloven:

Ligg unna, Erna!

Det viktige byggeforbudet i strandsonen, som vi har hatt mer eller mindre siden 1960-tallet, står for fall.

GJØR DET LETTERE: Regjeringen vil at det skal bli lettere å bygge i strandsonen – dette arealet som er så viktig, for biologisk mangfold og for folk, og som vi er så avhengig av at lokale og nasjonale myndigheter skjøtter til vårt alles beste, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB
GJØR DET LETTERE: Regjeringen vil at det skal bli lettere å bygge i strandsonen – dette arealet som er så viktig, for biologisk mangfold og for folk, og som vi er så avhengig av at lokale og nasjonale myndigheter skjøtter til vårt alles beste, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Oslo-folk har kost seg i finværet i sommer med stadig mere kyst og strand å boltre seg på. Vi har gledet oss over den nyåpnede Operastranda, og badebåtene har gått i skyttel til alle øyene – også vakre Langøyene, etter at det er blitt ryddet opp i forsøpling og forurenset grunn. Ikke minst har vi kunnet breie oss på areal som private tidligere har tilranet seg, men som de har måttet gi tilbake til de rettmessige eierne: oss alle sammen.

Dette er alle resultater av modig politisk arbeid. Vårt rødgrønne byråd har turt å ta beslutninger som Høyre og Venstre m.fl aldri våget da de styrte byen. Vi har prioritert penger til investeringer og satt hardt mot hardt mot boligeiere som har snakket for sin syke mor om bryggene og gjerdene de har hatt i tjue år eller mer, men som de aldri fikk tillatelse til å sette opp. Nå ser vi resultatene, mere boltreplass for en befolkning som har merket hvor trangt vi bor i coronatida. Nå er det på tide å ta politikken nasjonalt.

For Høyre-regjeringa går motsatt vei. Det viktige byggeforbudet i strandsonen som vi har hatt mer eller mindre siden 1960-tallet, står for fall. Regjeringen vil at det skal bli lettere å bygge i strandsonen – dette arealet som er så viktig, for biologisk mangfold og for folk, og som vi er så avhengig av at lokale og nasjonale myndigheter skjøtter til vårt alles beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.