Lillesand Prosjektet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UNDERTEGNEDE

har i noe tid korrespondert med Dagbladet hva Lillesand Prosjektet (LP) angår. Dette etter at jeg ble kontaktet av en av deres journalister, for å bekrefte en historie av noe eldre dato. Denne historien er foreløpig ikke offentliggjort.

Jeg er altså en av de tidligere ansatte som har stått frem og vurdert noe av det jeg kjenner til omkring LP.

Når jeg i Dagbladet 2. februar i år uttaler at «det er vanskelig å se sammenhengen mellom lov om barneverntjenester og en del av metodene anvendt i Lillesand Prosjektet», mener jeg å ha dekning for det. Lov om barneverntjenester legger særlig vekt på stabilitet og kontinuitet i omsorgen omkring det enkelte barn. Vi har informasjon om, og Dagbladet har dokumentert, og konfrontert ledelsen i LP med, at en miljøarbeider, som har øvd vold mot en ungdom plassert i LP, senere ble avdelingsleder i et av LP sine tiltak. Det å holde ungdom skjermet, eller isolert i mer enn noen timer, opplever jeg som metodisk problematisk. Det er vel også denne metoden med isolasjon av ungdommer Fylkesmannen i Aust-Agder kritiserte under et tilsynsbesøk i oktober 2003. Slik jeg tolker dette, er at min vurdering er i tråd med Fylkesmannen sin oppfatning, men på kollisjonskurs med hva jeg opplever at Jon Haugen står for i sitt innlegg 05.02.2004.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer