DEBATT

Partilederskifte i Frp

Listhaug er elitens kvinne

First House har fått sin første partileder i Norge.

FRP'S NYE LEDER: Sylvi Listhaug bør gå stille i dørene framover, for det meste som er galt i Norge har hun hatt rikelig med muligheter til å ordne opp i de siste åtte årene, skriver kronikkforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FRP'S NYE LEDER: Sylvi Listhaug bør gå stille i dørene framover, for det meste som er galt i Norge har hun hatt rikelig med muligheter til å ordne opp i de siste åtte årene, skriver kronikkforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

En gang i tida forsøkte Carl I. Hagen å gjøre Frp til et parti «for folk flest». Med salige John Alvheim som sosial samvittighet plasserte partiet seg et sted mellom Høyre og Ap i velferdspolitikken. Så kom Siv Jensen, og Fremskrittspartiet gikk i regjering.

De siste åtte åra har partiet vært garantist for en politikk som har tjent den økonomiske eliten. Regjeringen har satt Norgesrekord i bompenger, men kuttet flerfoldige milliarder i formuesskatten. Avgiftene for vanlige folk har økt, mens all skatt på arv er fjernet. Partiet har kuttet i arbeidsavklaringspenger og brillestøtte til barn. Men de har også bladd opp for subsidier til rikfolk som skal kjøpe seg ny Tesla.

Sylvi Listhaug har vært med på denne ferden fra begynnelsen av. At flere liberale aviskommentatorer nå utroper henne til populist, viser bare hvor fjernt fra folk flest det er mulig å komme i Akersgata. Sylvi Listhaug er nemlig ingen populist. Hun er tvert imot en politiker for eliten.

Allerede i 2006 ble hun eldrebyråd i Oslo, en jobb hun hadde fram til 2011. Arven etter henne er storstilt privatisering av eldreomsorg, og et svindyrt sykehjemsprosjekt i Spania som aldri ble bygget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer