KOMMENTARER

Easee-kollapsen

Litt for easy

Med en egen «head of love» og felles meditasjonstimer, erobret ladeselskapet Easee verden. Så kollapset alt.

UTLADET: Ladeselskapet Easee er i store problemer. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
UTLADET: Ladeselskapet Easee er i store problemer. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Før i tiden het det at alle i stavangerregionen hadde et søskenbarn i Equinor/Statoil. I fjor på disse tider skulle alle begynne å arbeide i ladeselskapet Easee, som ble stiftet så seint som i 2018. På få år var toppsjef Jonas Helmikstøl og medgründerne blitt papirmilliardærer. Omsetningen passerte milliarden allerede i 2021 og to milliarder i fjor.

Selskapet var en suksess og fikk prisen for årets bedrift i stavangerregionen så seint som i november i fjor. Da hadde de vokst ut av bygningen som huset gründerfellesskapet Fomo, passert 500 ansatte og de hadde solgt 700 000 ladere, halvparten på det internasjonale markedet. Det var jammen ikke rart at alle ville arbeide i Easee.

I Sandnes, få meter fra kommunegrensen til Stavanger og få meter fra hovedkontoret til Equinor, satt de i nye lokaler og planla for ytterligere vekst og flytting tilbake til Stavanger. Eller gjorde de egentlig det? For da bomben smalt 14 mars i vår, hadde ledelsen lenge visst om en ytre fare. Den ytre faren var det svenske Elsäkerhetsverket, som la ned salgsforbud for Easee-ladere i Sverige, et av de største eksportmarkedene. Mandag denne uka kom tilsvarende beskjed fra den tilsvarende norske etaten, Nkom, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer