Litteratur i sola

Det er sommer, ferie og høytid for lesehesten. I år tar noen ferie med Le Carré, mens andre vil ligge i sola med Bridget Jones. Hva leser du i sommerferien?

Med sommeren følger sol, ferie og fritid for de fleste. Mer av tida tilbringes utendørs, gjerne med nesa ned i ei god bok. Og til denne ferien ser det ut til at vi velger variert lektyre.

Spenning og nevroser

I sommer vil mange sitre av spenning på badehåndkleet når de leser om kyniske legemiddelfirma i Le Carrés «Den evige gartner». Andre kan la seg rive med av den lett nevrotiske Bridget Jones, som vi ble kjent med gjennom dagboka hennes for tre år siden. I oppfølgeren «På Randen» ramler hovedpersonen nok en gang gjennom Londons kjærlighets- og karriereliv med sigaretter og hvitvin. Boka har nok fått god drahjelp av filmatiseringen, med Renée Zellwegger, Colin Firth og Hugh Grant i hovedrollene.

Historie og musikk

Liker du imidlertid å beholde et visst faglig alibi når de ligger på stranda med bokpermene i været, vil kanskje sommeren brukes til å stifte bekjentskap med Jan Guillou. I alle fall dersom du er interessert i historie generelt, og middelalderhistorie spesielt. I «Riket ved vegens slutt» settes punktum for trilogien om tempelridderen Arn Magnusson i Det hellige land.

Musikalske lesehester har kanskje bedre muligheter til å finne Det hellige land i Frode Gryttens novellesamling «Popsongar». Etter suksessen med «Bikubesong» har Grytten snekret 24 riktig så musikalske noveller som alle går i bane rundt en popsang.

Eller kanskje du har en annen favoritt? Dagbladet.no gir deg oversikten over 20 av de mest solgte bøkene i sommervarmen, men vil gjerne ha tips og råd fra leserne for å gjøre favorittlista komplett.

Simone Weil: «Tyngden og nåden» Minette Walters: «The Shape of Snakes»

SOMMERKOS: I ferien kan du nye litteraturen utendørs. Her er det Harald Rosenløw-Eeg som koser seg i sola.Arkivfoto: METTE RANDEM
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.