DEBATT

Asylsøkere

Lover å hente flere migranter

Mennesker på flukt i Europa får ikke beskyttelsen og rettssikkerheten de har krav på.

STOR BEKYMRING: Vi ser med stor bekymring på situasjonen som utspiller seg i Hellas og Bosnia-Hercegovina, skriver innsenderne. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/NTB

STOR BEKYMRING: Vi ser med stor bekymring på situasjonen som utspiller seg i Hellas og Bosnia-Hercegovina, skriver innsenderne. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

10. juni skal Stortinget stemme over SVs representantforslag om at Norge må relokalisere 750 asylsøkere fra Hellas og øke bistanden til Bosnia-Hercegovina. Relokalisering gir asylsøkere muligheten til å få søknaden om beskyttelse behandlet i et annet EU/EØS-land eller Sveits.

I mellomtida har KrF vedtatt på sitt landsmøte at de vil hente 500 migranter fra Kara Tepe – leiren som erstattet Moria – på Lesvos.

I tillegg har både Ap, MDG, Rødt og Venstre sagt at de vil hente langt flere enn de 50 som regjeringen vedtok hvis det hadde vært opp til dem. Nå, kjære politikere, har dere sjansen til å vise at dere holder ord.

Vi ser med stor bekymring på situasjonen som utspiller seg i Hellas og Bosnia-Hercegovina. I Bosnia-Hercegovina lever flere tusen asylsøkere i uformelle leirer, i skogen eller i forlatte bygninger som ikke møter humanitære standarder. På de greske øyene, og på fastlandet, legges leirer ned og flyktninger og andre migranter blir sendt til fastlandet hvor det ikke finnes et apparat som gir asylsøkere oppfølging og en trygg start.

Uten et godt integreringsapparat vil den urettferdige politikken og inhumane behandlingen av de rundt 80 000 menneskene på flukt i Hellas fortsette. Som et resultat av få muligheter til et verdig liv i Hellas, vil flere forsøke å reise videre inn i Europa gjennom de irregulære, og svært farlige, reiserutene. Norge må ta ansvar. Nå!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer