LEDER

Dagbladet mener:

Lytt til Vestre

Regjeringen har lagt fram et fornuftig forslag til strømstøtte for bedrifter. Kritikken fra opposisjonen er forutsigbar og lite substansiell.

TREENIGHET: LO-leder Peggy Hessen Følsvik, næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og NHO-leder Ole Erik Almlid er enige om strømtiltak for næringslivet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TREENIGHET: LO-leder Peggy Hessen Følsvik, næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og NHO-leder Ole Erik Almlid er enige om strømtiltak for næringslivet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Ikke før næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) hadde rukket å presentere hovedtrekkene i regjeringens forslag til strømstøtte for bedrifter, haglet kritikken fra både venstre og høyre side.

Strømstøtten er «ufattelig tafatt» ropte Sylvi Listhaug inn i sin megafon, som vanlig.

Høyre, Venstre og KrF synes regjeringen har vært for treige, og at støtten ikke treffer godt nok.

SV sier de ikke kommer til å støtte strømstøtten slik den foreligger.

Reaksjonene er forutsigbare, men tyder likevel på at Vestre og resten av regjeringen har funnet et fornuftig kompromiss. Beviset på det er at både NHO og LO stiller seg bak forslagene, selv om de bare er halvveis fornøyde begge to.

Ytterkantene i norsk politikk reagerer sterkest. Mens Frp ikke ser problemet med at staten skal dekke hele ekstraregningen for bedriftene, er SV veldig bekymret for at staten skal dekke for mye.

Hovedtrekkene burde likevel de fleste kunne stille seg bak når tiltakene skal behandles i Stortinget. Samtidig som støtten hjelper de mest utsatte bedriftene gjennom en vanskelig vinter, hindrer det at bedriftene lar strømstøtten gå rett til utbytte. I tillegg har det en solid, grønn profil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.