KOMMENTARER

Må behandles som Nav-klienter

Denne skandalen er mye større enn Eva Kristin Hansen.

Må behandles som Nav-klienter
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er skammelig at det måtte en politietterforskning til for at Eva Kristin Hansen skulle gå av som stortingspresident. Stortinget har dessverre vist seg ute av stand til å ordne opp i alvorlig mislighold.

Hun påstår at hun ikke forsto det før, men Eva Kristin Hansen visste det mandag kveld. I tre år fikk hun pendlerbolig betalt av Stortinget i strid med regelverket. Hennes partileder og statsminister Jonas Gahr Støre fikk vite dette tirsdag, samme kveld som Adresseavisen avslørte forholdet. Onsdag morgen var MDGs Rasmus Hansson den første som sa at keiseren var naken: Stortingspresidenten må forlate sitt verv.

Likevel ble hele denne dagen og hele den påfølgende dagen en sørgelig seigpining der Hansen og Arbeiderpartiet forsøkte å forhindre det uunngåelige. Rødmende partikaniner prøvde å overbevise oss om at reglene var uklare - selv om Hansen personlig var med på å formulere og vedta dem. Hun skal ikke på noe tidspunkt ha tenkt at hun kanskje kan ha brutt regelverket, selv da Kjell Ingolf Ropstad gikk av etter liknende forhold. I Stortinget brettet Hansen ut intime detaljer overfor de andre partienes parlamentariske ledere, ment som formildende omstendigheter. Det virket. Kollegene viste omsorg og forståelse og ga henne ytterligere en sjanse til å forklare seg, før de skulle konkludere rundt tillit. Torsdag kveld ble en pinlig bortforklaring publisert som skriftlig redegjørelse på Stortingets nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer