LEDER

Må granskes

Tilgivelsen er kanskje uendelig i KrF og i Regjeringen Solberg. På vegne av alle oss andre bør påtalemyndigheten vurdere saken.

DRIVES FRA SKANSE TIL SKANSE: At Ropstad ikke la alle kortene på bordet etter første avsløring er komplett uforståelig. Nå virker det som om han har sittet hele valgkampen og håpet at det ikke skulle komme fram at han har gitt feil opplysninger og gjort bevisste grep for å unngå skatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DRIVES FRA SKANSE TIL SKANSE: At Ropstad ikke la alle kortene på bordet etter første avsløring er komplett uforståelig. Nå virker det som om han har sittet hele valgkampen og håpet at det ikke skulle komme fram at han har gitt feil opplysninger og gjort bevisste grep for å unngå skatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjell Ingolf Ropstads pressekonferanse fredag formiddag var en ytterst pinlig seanse. Et par timer før hadde Aftenposten avslørt at Ropstad skriftlig har oppgitt til Statsministerens kontor (SMK) at han har utgifter til bolig på hjemstedet, når han ikke har hatt det. Ropstad innrømmer at han gjorde dette for å slippe å betale 175 000 kroner i skatt for sin pendlerbolig. Derfor laget Ropstad en intensjonsavtale med sine foreldre, om å dekke deler av deres faste utgifter. Han har likevel ikke betalt én krone for å kunne sove på gutterommet hjemme hos foreldrene.

På pressekonferansen beklaget KrF-lederen. Han sa ingen ting som tydet på at han vurderte å trekke seg, verken som statsråd eller som partileder. Samtidig forsøkte han å skyve ansvaret for «misforståelsen» over på SMK, som etter dialog med skatteetaten skal ha sagt til Ropstad at det ikke var avgjørende for skattefritaket at han hadde faktiske utgifter. KrF-lederen betalte så ingenting til foreldrene, men meldte heller ikke tilbake til SMK om det. Det skulle han ha gjort, innrømmer han. Ropstad innrømmer også at den eneste grunnen til at han tilbød seg å betale foreldrene leie var at han ville unngå å betale skatt for statsårdsleiligheten, etter at han året i forveien betalte 140.000 kroner i skatt for den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.