DEBATT

Utslipp i klesindustrien

Må på slankekur

Mote-systemet må innse at det har overlevd seg selv

MÅ SLANKES: - At slanking av klesbransjen trengs, er det lite diskusjon om, men hvilken kur virker, spør innsenderne. Foto: Shutterstock/NTB

MÅ SLANKES: - At slanking av klesbransjen trengs, er det lite diskusjon om, men hvilken kur virker, spør innsenderne. Foto: Shutterstock/NTB

Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

NRKs tv-serie «Sløsesjokket» er en vekker for oss alle når det gjelder hvor mye avfall vi produserer i Norge, og tekstiler blir viet et eget program, naturlig nok. Vanligvis er januar-slankekuren for at vi skal passe inn i klærne våre igjen, men kanskje det er en helt annen slankekur som skal til?

Januar betyr salg på allerede billige klær, en effektiv måte å rydde det som ikke lenger er moderne ut av butikkene. Det er også høysesong for bytting av varer, og i år mer enn noensinne vil dette gjelde nettbutikkene. Hvor blir det som returneres av? Og det som ikke blir solgt på salg? Det er ikke så lett å avdekke, men avsløringer i pressen peker mot storstilt destruering. Forbud mot denne praksisen er forhåpentlig rundt hjørnet i hele EU. Men det er ikke bare butikkene som har behov for å rydde.

Hjemme har vi stappfulle skap og skuffer som er like sprengte som bukselinningen etter julemiddagen. Noe må ut for å gi luft, eller for å få plass til noe nytt. Hvor disse klærne ender, er et av temaene «Sløsesjokkets» episode om tekstiler og klær tar opp, når de besøker Fretex’ mottak i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer