Dagbladet mener:

Må straffe fagforeningsknuserne

Denne formen for splitt og hersk er åpenbart fagforeningsfiendtlig. Staten bør straffe bedriftene på språk de forstår: Ved å ramme lommeboka deres.

TØFF JOBB: Arbeidsminister Hadia Tajik har fått en av regjeringens tøffeste poster. Hun må blant annet gripe fatt i forsøk på fagforeningsknusing. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TØFF JOBB: Arbeidsminister Hadia Tajik har fått en av regjeringens tøffeste poster. Hun må blant annet gripe fatt i forsøk på fagforeningsknusing. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Et mer anstendig arbeidsliv er blant den nye regjeringens sentrale løfter. På det området er det nok å gripe fatt i. Sosial dumping, et voksende prekariat og økte lønnsforskjeller er internasjonale utviklingstrekk som har fått feste i Norge de siste tiåra. Nå kan det også se ut som norske bedrifter i økende grad tar i bruk fagforeningsknusing som virkemiddel for å presse ned kostnader og ressursbruk.

De siste månedene har nettavisa E24 avdekket flere grove tilfeller i blant annet varehandelen. I den store elektronikkjeden Elkjøp fikk ikke fagorganiserte delta i kjedens månedlige bonusordning. Etter en massiv forbrukerstorm og reaksjoner fra LO, som også sa opp en millionavtale med bedriften, snudde ledelsen og forsikret at den satte organisasjonsfriheten høyt. Da hadde ledelsen i lengre tid nektet for at forskjellsbehandlingen hadde noe som helst med organisering å gjøre.

STATSBUDSJETTET: Arbeiderpartiets Hadia Tajik fyrte løs i debatten mot finansminister Jan Tore Sanner i Dagbladets Valgbod. Vis mer

Nå har E24 avdekket et liknende tilfelle i landets største leverandør av industrislanger, en bedrift med flere statlige oppdrag. I Tess nektes tariffansatte goder som uorganiserte ansatte mottar; slik som helseforsikring, ulykkesforsikring, støtte til tannlege og arbeidsklær og kilometergodtgjørelse. HR-avdelingen advarer dessuten i et internt notat E24 har fått tak i, at ansatte som inngår tariffavtale mister alle former for bonus. Det skal få «konsekvenser» å organisere seg.

Det er rene ord for penga. Men Tess-eier Erik Jølberg ser ingenting galt i forskjellsbehandlingen. Han mener de som har godtatt fagforeningens lønnsavtaler ikke kan få «dobbelt sett», som han kaller det. Denne formen for splitt og hersk er åpenbart fagforeningsfiendtlig og dermed i strid med den norske modellen, hvor begge parter ser seg tjent med en størst mulig organisasjonsgrad. Felles avtaler er den beste garanti for et ryddig arbeidsliv og en solidaritet som også kommer arbeidsgiverne til gode. Modellen har vist seg å være et betydelig konkurransefortrinn for et høykostland som Norge. Å undergrave den er korttenkt og vil ha store konsekvenser.

Forbrukermakt er et effektivt våpen når publikum kan velge å bruke pengene sine hos konkurrenten i stedet. Folk flest er ikke storforbrukere av industrislanger, men det er grunn til å spørre om useriøse bedrifter som motarbeider organisasjonsfrihet og undergraver partssamarbeidet, fortjener statens penger. Det er i hvert fall et språk de forstår.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer