DEBATT

Politioppdrag i langhelgen

Må ta ansvar for ungdommene

I løpet av helgen måtte mine mannskaper håndtere mange berusede ungdommer i bunad og findress som ikke var i stand til å ta vare på seg selv.

NY LANGHELG: Vi går snart inn i en ny langhelg, og nå ønsker jeg foreldre mer på banen, skriver Ida Melbo Øystese. Foto: Marita Hatlelid/Øst politidistrikt
NY LANGHELG: Vi går snart inn i en ny langhelg, og nå ønsker jeg foreldre mer på banen, skriver Ida Melbo Øystese. Foto: Marita Hatlelid/Øst politidistrikt Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Fraværet av offentlige og andre arrangementer de siste to åra har gjort at vi feirer og samles privat heller enn ved tradisjonelle arrangementer.

Vi så på nasjonaldagen at mange startet med drikking på private frokost-arrangementer, og fortsatte utover dagen. I løpet av helgen måtte mine mannskaper håndtere mange berusede ungdommer i bunad og findress som ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Dette er opplevelser og politioppdrag både vi og de involverte helst skulle vært foruten.

Vi går snart inn i en ny langhelg, og nå ønsker jeg foreldre mer på banen. Vit hva som er planene til barnet ditt. Følg opp underveis. Vær i stand til å hente barnet ditt om de skulle trenge det. Vær en tilgjengelig voksenperson som barna kan ringe om de opplever noe ugreit, eller trenger hjelp.

Oppdragene vi måtte håndtere på nasjonaldagen og i helga får konsekvenser på flere måter. én ting er at politiet må nedprioritere andre oppdrag, ofte viktige, for å håndtere ungdom som ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Folk som er sterkt beruset er langt mer sårbare både for å bli utsatt for, og å begå kriminalitet. Jeg synes det er trist når unge mennesker kommer i kontakt med politiet på en slik måte at det kan få konsekvenser seinere i livet.

OPERERES PÅ TV: I «Ex and the City» følger vi realityprofiler i deres daglige liv, og vi får bli med Caroline Nitter når hun skal ta et kosmetisk inngrep. Hun er forberedt på å få hat. Video: Rød Løper Vis mer

Jeg forstår at særlig unge mennesker er veldig lei pandemi og begrensninger i hva man kan gjøre hvor. Men det er likevel ikke noe frikort for å oppføre seg på en måte som ødelegger for en selv og andre. Så håper jeg at vi får langt mindre av denne typen oppdrag i helga som kommer.

Dette innlegget ble først publisert hos politet.no, og er gjengitt med tillatelse.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer