LEDER

Valget i USA

Masochisten krever flere spiker i kista

Også Høyesterett avviser Trumps søksmål.

GOLF: President Donald Trump får nå enda mer tid til å spille golf. Foto: AP / NTB
GOLF: President Donald Trump får nå enda mer tid til å spille golf. Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Han kan ikke få nok. Donald Trump oppfører seg som en masochist som bare forlanger å få mer juling. Sist er det den føderale høyesterett - der presidenten selv har utnevnt tre av ni dommere - som setter sin spiker i kista til presidenten. Med bare én setning, og uten å sukre den bitre pilla for Trump med noen juridisk begrunnelse eller betenkning, slår høyesterett tirsdag fast at nok et søksmål fra Trump-leieren er avvist. Punktum. Søksmålet høyesterett tok stilling til var Trump-advokatenes forsøk på å annullere 2, 5 millioner post-stemmer i Pennsylvania.

En ny spiker - den aller største - er dermed banket inn i kista til Donald Trump, til sammen er det nå rundt 50 spiker i kista. Det er søksmålene, store og små - som presidenten har tapt i sitt forsøk på å omstøte valgresultatet, for å kunne stjele til seg et valg som han selv påstår - helt uten beviser - er stjålet fra ham. Det som kommer til å stå fast når valgmennene møtes førstkommende mandag, er at Joe Biden får støtte fra de 306 valgmennene han har fått i delstatene han har vunnet, og at Donald Trump får støtte fra sine 232 valgmenn i stater der han vant. Biden har dessuten vunnet det nasjonale valget med sju millioner flere stemmer enn det Trump fikk. Og uansett hvor mye Trump nå jamrer seg, så er det ingen som vil trekke ut spikrene fra presidentens kiste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer