DEBATT

Kåre Willoch:

Med blikk for enkeltmennesket

I 1991 var det et flott kull ungdommer på rehabiliteringkollektivet jeg jobba i. En av ungdommene våre hadde store, store kvaler. Bestekompisen hans fra hjembygda hadde søkt om rehabplass, og fått avslag i alle instanser. Så ringte jeg fylkesmannen.

LØRDAG KVELD: Kåre Willoch satt, helt korrekt, på sitt kontor en lørdag kveld og arbeidet. Igjen la jeg fram mitt ærend. Det var denne gutten, denne rusen, denne inntaksturen, skriver innsenderen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
LØRDAG KVELD: Kåre Willoch satt, helt korrekt, på sitt kontor en lørdag kveld og arbeidet. Igjen la jeg fram mitt ærend. Det var denne gutten, denne rusen, denne inntaksturen, skriver innsenderen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I 1991 var det et flott kull ungdommer på rehabiliteringkollektivet jeg jobba i. Strålende unge som var klare for å ta inn et nytt kull unge og bidra til å gi dem ballasten til å velge en tilværelse der rus ikke satt i førersetet.

Ting var klappet og klart, men en av ungdommene våre hadde store, store kvaler. Bestekompisen hans fra hjembygda hadde søkt om rehabplass, og bestekompisen hadde fått avslag i alle instanser.

Vår ungdom kjempet med nebb og klør for kompisen sin, det var ingen tvil om at det var snakk om en ung mann som hadde fått sin rikelige porsjon av livets motbakker, men som nå var motivert. Dessverre hadde alle ledd allerede avskrevet ham som håpløs.

Det var ingen fungerende ankeinstanser, vi var kommet til lørdag og avreise til inntakstur med nytt kull var satt til tirsdag. Alle kanaler var prøvd, toget hadde forlatt perrongen. Alle kanaler…? Én kanal var uprøvd, men den var helt usannsynlig og egentlig bare teit. Men ungdommen vår hadde kjempa så hardt for kompisen sin og prøvd alle sine ressurser, så hva faen om det er teit, vi prøver.

Det verste man kan få er nok et nei. Så lette jeg fram telefonnummeret til hjemmeadressen til fylkesmannen i Akershus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer