DEBATT

Media og ekstremismen

Media må våkne!

Mediebildet virker for tiden absurd. Ikke rart når historien media leverer på, enda ikke har klart å ta opp i seg de ulike strømningene som har bygget seg opp under overflaten. I USA bobler det nå opp. Men trumpisme er bare ett av symptomene på at en større endring er i gjære. Og det kan spre seg fort.

LA OSS LYTTE: Undertrykte følelser mister sin ladning når de blir lyttet til og respektert. Da forsvinner ofte behovet for å ta følelser ut i handling. Derfor, la oss lytte, på ekte, skriver innsenderen. Foto fra stormingen av Kongressen 6. januar: John Minchillo / AFP / NTB
LA OSS LYTTE: Undertrykte følelser mister sin ladning når de blir lyttet til og respektert. Da forsvinner ofte behovet for å ta følelser ut i handling. Derfor, la oss lytte, på ekte, skriver innsenderen. Foto fra stormingen av Kongressen 6. januar: John Minchillo / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kjenner meg i disse dager heldig som har forsket og vandret i dypet av konspirasjonsteorienes verden helt siden nittitallet. En verden jeg kjenner utrolig godt. Der jeg har truffet mange fine og fredelige mennesker som ønsker seg en verden bygget på snillere prinsipper. Mennesker som ønsker å få fram i lyset og avsløre maktmisbruk i verdenssamfunnet, og frigjøre menneskeheten fra dem de mener «tror de eier verden».

Hvem dette er, synes mer usikkert fordi makten ikke alltid er like synlig. Er det politikere, er det kapitalkrefter eller er det et hemmelig nettverk med en større agenda?

Folk spør seg hvorfor det kjennes som om det er noe som ikke stemmer. Synd er det å se at mangel på gjennomsiktighet i maktstrukturene, og det som kan virke som medias berøringsangst for gravejournalistikk på området, gjør at fri fantasi og paranoide tendenser nå får herje fritt i miljøet. Det ødelegger for det viktige arbeidet med å faktisk avsløre eventuell demokratisk korrupsjon og konspirasjon og bringe verden videre.

Gjennom alle tider har makt konspirert mot folket. Prøvd å holde folk lydige og under kontroll, mens penger og mer makt samles på stadig færre hender. Tror vi virkelig at dette ikke skjer nå?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer