DEBATT

Coronakrise i næringslivet

Medieskapt sirkus

Dagbladet skriver på lederplass at jeg er både arrogant, tonedøv, og kan sammenliknes med Marie Antoinette. Bakgrunnen for disse voldsomme karakteristikkene er en stråmann Dagbladet selv har skapt.

UTELIVSBRANSJE I KRISE: 80 prosent av faste kostnader for bedrifter med stort omsetningsfall dekkes av staten. Dagbladet må gjerne mene at Oslo bør få en egen krisepakke. Da bør de i så fall argumentere for det, framfor å slenge tendensiøse merkelapper rundt seg, skriver innsenderen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTELIVSBRANSJE I KRISE: 80 prosent av faste kostnader for bedrifter med stort omsetningsfall dekkes av staten. Dagbladet må gjerne mene at Oslo bør få en egen krisepakke. Da bør de i så fall argumentere for det, framfor å slenge tendensiøse merkelapper rundt seg, skriver innsenderen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

Jeg er bekymret for de mange bedriftene over hele landet som står i en svært krevende situasjon som følge av koronakrisen. Det gjelder ikke minst utelivsbransjen i Oslo, der flere tusen mennesker er permittert. Derfor er det trist når en alvorlig situasjon for bedriftene i Oslo ender i et sirkus skapt av Dagbladet.

Dagbladet skriver på lederplass at jeg er både arrogant, tonedøv og kan sammenliknes med Marie Antoinette. Bakgrunnen for disse voldsomme karakteristikkene er en stråmann Dagbladet selv har skapt etter at byrådsleder Raymond Johansen kom med et nødrop på vegne av bedriftene i Oslo som sliter på grunn av smitteverntiltakene. Han ba om en egen krisepakke for Oslos bedrifter.

Til det svarte jeg: «Jeg er helt enig med Raymond Johansen i at det er grunn til å bekymre seg for bedrifter som sliter på grunn av pandemien. Det er også grunnen til at regjeringen har stilt opp med målrettede tiltakspakker. Hittil i år har vi stilt opp med 66 milliarder kroner til bedriftene, og en rekke pakker videreføres inn i 2021. Disse gjelder uavhengig av hvor bedriften er. Har de opplevd stor omsetningssvikt, vil de få hjelp».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer