DEBATT

Sosiale medier og barn

Medietilsynet prioriterer barn og unge

Medietilsynet har allerede utviklet et undervisningsopplegg om falske nyheter og kildekritikk i samarbeid med Faktisk.no og Utdanningsdirektoratet, og jobber nå med et tilsvarende opplegg om bildemanipulering.

NY VIRKELIGHET: En viktig del av å beskytte barn og unge mot skadelig innhold på nettet, er å gi innspill til hvordan lovverk og reguleringer kan tilpasses en ny medievirkelighet, skriver Marie Velsand, mer med politioverbetjent Hanne Andreassen. Foto: Terje Pedersen / NTB
NY VIRKELIGHET: En viktig del av å beskytte barn og unge mot skadelig innhold på nettet, er å gi innspill til hvordan lovverk og reguleringer kan tilpasses en ny medievirkelighet, skriver Marie Velsand, mer med politioverbetjent Hanne Andreassen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en kronikk i Dagbladet 20. oktober hevder forfatterne bak boka «Barn og unges digitale dømmekraft» at Medietilsynet er for passive i møte med globale aktører innenfor sosiale medier. Vi kan imidlertid forsikre kronikkforfatterne om at barn og unges digitale mediehverdag står høyt på Medietilsynets prioriteringsliste.

Som nasjonal mediemyndighet jobber Medietilsynet kontinuerlig med å beskytte barn og unge mot skadelig innhold i ulike kanaler. En viktig del av dette arbeidet, er å gi innspill til hvordan lovverk og reguleringer kan tilpasses en ny medievirkelighet.

Medietilsynet deler kronikkforfatternes mål om å ansvarliggjøre selskaper som Facebook og TikTok, og dette er et tema vi har tatt opp i ulike sammenhenger. Disse problemstillingene er også en del av bakteppet for vårt forslag om en nasjonal strategi for trygg digital oppvekst.

Vi tror det er viktig at offentlige instanser koordinerer sin innsats bedre, og en nasjonal strategi kan blant annet bidra til å stille tydelige krav til sosiale medier. Så er det begrenset hva det er mulig å oppnå overfor globale aktører gjennom nasjonal lovgivning. Derfor er internasjonalt samarbeid viktig, både mellom mediemyndigheter og på politisk nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer