KOMMENTARER

Mektige venner og hemmelige rådgivere

Bertheussen tegnet sitt narrativ i offentligheten.

Mektige venner og hemmelige rådgivere
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Uansett om Laila Anita Bertheussen er skyldig i den alvorlige tiltalen eller ikke: Hun har gjort det hun kan for å sverte teateret Black Box generelt og menneskene knyttet til forestillingen «Ways of Seeing» spesielt.

Bertheussen har forsøkt å knytte friteatergruppa til forbrytelsene hun selv står tiltalt for, ved å spre en mulig sammenheng mellom disse og budskapet i stykket. Hun har ringt rundt til teaterets støttespillere for å ramme Black Box økonomisk. Fått Oslo Frp til å stille forslag i bystyret om å kutte støtten til teateret. Og hun har regissert den offentlige samtalen rundt saken gjennom lekkasjer av informasjon og bilder. Dette har hun ikke gjort alene.

Tiltaltes nettverk av andre Frp-topper og Rita Karlsen fra den såkalt islamkritiske tenketanken Human Rights Service er noe så konkret som en gruppe-chat kalt «Hækaveh». Gjennom venninnene her har Bertheussen tilsynelatende bidratt til å lekke opplysninger til offentligheten som politiet og regjeringen ville holde hemmelig. Det er pikant, ikke minst fordi en av de andre damene er fornærmede Ingvil Smines Tybring-Gjedde, i dette tidsrommet statssekretær og statsråd i Erna Solbergs regjering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer