KOMMENTARER

Ny regjering:

Men kan han kjøre slalåm?

Regjeringen Støre har allerede kommet skeivt ut fra start, skriver Martine Aurdal.

Men kan han kjøre slalåm?
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jonas Gahr Støre sto alene på toppen av Hallingskarvet, den langfredagen han bestemte seg for å bli leder av Arbeiderpartiet. Han er glad i å gå på ski og så god at forgjengeren, Jens Stoltenberg, har gått på langrennskurs for å kunne holde følge. De neste åra skal vi få se om Støre er like flink til å kjøre slalåm – i Stortinget.

Da SV forlot sonderingene på Hurdalsjøen, tok de Ap-lederens drøm om en rødgrønn regjering med seg ut døra. Støre er fra før en dreven forhandler, men mislyktes i forsøket på å danne den flertallsregjeringen han gikk til valg på. Visstnok til stor overraskelse for Ap-lederen selv. For Støre var dette et nederlag, men Trygve Slagsvold Vedum sto smilende ved hans side. Det gjør Sp-lederen også når de to etter alle solemerker legger fram sin regjeringsplattform søndag.

Senterpartiet har hele tida drømt om en topartiregjering av Sp og Ap – selv om den nå blir en mindretallsregjering. Vedum vil at regjeringen skal kunne søke vekslende flertall i Stortinget, det vi i pressen pleier å kalle slalåmkjøring. Men det er slett ikke sikkert at det blir like enkelt som i Sp-lederens drøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer