DEBATT

VM i Qatar:

Meningsløs boikott

Man må være uendelig naiv for å tro at en norsk boikott kort tid før mesterskapet starter, vil føre til at Qatar får slutt på korrupsjon og begynner å ta menneskerettigheter på alvor.

SYMPATI: Det er lett å ha sympati med begrunnelsen til de som ønsker at Norge skal boikotte mesterskapet i Qatar. Men som gode demokrater må vi alle respektere utfallet av demokratiske beslutninger uavhengig om vi liker de eller ikke, skriver artikkelforfatteren. Her passerer Alexander Sørloth den latviske midtbanespilleren Martins Kigurs under forrige kvalifiseringskamp. Foto: Terje Pedersen / NTB
SYMPATI: Det er lett å ha sympati med begrunnelsen til de som ønsker at Norge skal boikotte mesterskapet i Qatar. Men som gode demokrater må vi alle respektere utfallet av demokratiske beslutninger uavhengig om vi liker de eller ikke, skriver artikkelforfatteren. Her passerer Alexander Sørloth den latviske midtbanespilleren Martins Kigurs under forrige kvalifiseringskamp. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Erna Solberg sier det som sant er. Det er for seint for en norsk alene-boikott av Fotball-VM og Qatar vil neppe bry seg. Og la meg være helt krystallklar: Qatar burde aldri fått fotball-VM.

Korrupte myndigheter fikk kjøpe seg et mesterskap, og lovnader om bedre vilkår for menneskerettigheter i landet ser ut til å være bløff.

Men man må være uendelig naiv for å tro at en norsk boikott kort tid før mesterskapet starter, vil føre til at Qatar får slutt på korrupsjon og begynner å ta menneskerettigheter på alvor. En norsk boikott kan like gjerne føre til at Qatar lukker ørene helt for norske synspunkter på menneskerettigheter og korrupsjon.

Tenk selv: Lytter du ofte til forslag om forbedringer fra folk som uansett ikke vil ha noe med deg å gjøre?

Enkelte har reagert kraftig på Erna Solbergs utspill i VG i helga. Særlig de som ivrer sterkt for at Norge skal boikotte.

Det eneste Erna gjør er å stå opp for norsk fotballs egen demokratiske beslutning fra i sommer. Samtidig som vi er ekstremt tydelige på at avdekkingen av brudd på menneskerettigheter, korrupsjon og andre kritikkverdige forhold selvsagt må fortsette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.